DN Hack Camp- Fördjupningskurser Sommaren 2018

Under veckorna 25-26 samt 32 är alla i åldrarna 10-16 välkomna att testa på att fördjupa sig i ett programmeringsspråk! Man kommer under en vecka få testa på antingen Python eller JavaScript! Vecka 25 är det kurs i Python och 26 samt 32 är det kurs i JavaScript.

Förkunskapskrav

Python - Har tidigare gått Nybörjarkurs alternativt har testat någon typ av programmering innan

JavaScript - Har tidigare gått Nybörjarkurs alternativt har testat HTML/CSS tidigare

PRIS: 2950:-

Egen laptop medtages

Mat: Lunch och frukt ingår

När: Mån-Fre 9.00-15.00 (Undantag v.25 mån-tor p.g.a midsommar)
Var: Vecka 25 på Dagens Nyheter (Gjörwellsgatan 30), resterande veckor på Clarion Hotel Sign (Östra Järnvägsgatan 35)
Antal platser: 40

Boka V25

Boka V32

Boka V26

Gå till Nybörjarkurserna


Vad kommer Python-kursen innehålla?

I Python-kursen kommer man få lära sig grunderna i klassisk programmering först genom att få lösa problem, rita och skapa textbaserade spel i Python. Målet med kursen är att man ska få ett grundläggande datalogiskttänk och en trygghet i att använda Python som ett språk för att lösa problem. Vi kommer att börja med de absoluta grunderna i Python för att sedan jobba oss framåt med olika problem och program! 

Vad kommer JavaScript-kursen innehålla?

I JavaScript-kursen kommer man först få en snabbare genomgång och repetition av HTML och CSS för att man ska kunna bygga upp en eller ett antal enklare hemsidor. Sedan kommer man få lära sig grunderna i JavaScript  igenom genom att man får testa på att göra sin/sina hemsidor mer dynamiska. I denna kurs är det bra om man jobbat med HTML/CSS tidigare! 

Vad är Python och JavaScript?

Python är ett av världens största programmeringsspråk och skapades med målet att det skulle vara lättare att skriva och läsa. Språket är ett mångsidigt språk som kan användas i många olika syften t.ex. för att göra beräkningar på avancerade hemsidor, som ett lättare språk som fungerar väl med C++ (som används mycket i industrirobotar) eller som beräkningsspråk i videospel. Att kunna Python är en enorm fördel inför många typer av programmeringsutmaningar man i framtiden kan stå inför. 

JavaScript är det programmeringsspråk som utvecklades tillsammans med webbutvecklingen och är idag det språk som ligger bakom alla HTML/CSS hemsidor och är själva motorn som får saker att röra på sig och vara så dynamiska som vi idag är vana att se hemsidor! JavaScript har blivit ett enormt starkt programmeringsspråk som på många sätt delar liknande styrkor med Python! 


Frågor?

Titta in på vår FAQ eller kontakta oss på: 

 info@noxacademy.se


Övrig information

För att ett genomförande av en kurs skall vara möjligt krävs att det vid kursstart finns minst 10 anmälda. Vi förbehåller oss därmed rätten att ställa in kurser som har för lågt deltagarantal.


Är kursen du vill boka på full? Skriv upp dig på reservlistan! 

Namn på personen som vill gå *
Namn på personen som vill gå
Vecka som personen vill gå? *