ios_logga_2 (1).png
 

Öppethus för dig som vill testa programmering 

Ha kul, utforska teknik och kreativitet tillsammans med NOX Academy & Inferno Online den 1:a september. Ta med familjen, kom själv eller med dina vänner. Den här dagen är till för alla som vill testa på programmering för första gången, med andra ord alla barn mellan 0-100år. Skapa ditt första spel, din första hemsida eller kom för att se andra skapa. 

Boka din biljett nedan (Barn under 6år går GRATIS) 

Under dagen kommer vi att ha handledare som går runt och hjälper dig att komma igång, samtidigt körs ett rullande schema med introduktioner för specifika kurser separat som du hittar nedan.

När: 1/9-2018
Öppet: 10.00 - 16.00
Var: Inferno Online, Odengatan 60
Förkunskapskrav: Inga

Vuxen (>17år)

 

150:-

Barn/

Ungdom (6-17år)

 

100:-


Vad är Scratch, HTML/CSS och Unity?

Scratch är ett visuellt programmeringsspråk som utvecklats av MIT för att yngre ska få möjlighet att lära sig programmering på ett avslappnat och kul sätt där det är enkelt att skapa spel och historier. Språket skrivs och körs på webben och spelen sparas på det konto man skapar på Scratch hemsida. Språket skrivs genom att man pusslar ihop kodbitar i rätt ordning och med rätt logik. 

HTML och CSS är två språk som man använder för att skapa hemsidor. Att lära sig att utveckla med dessa språk är en fantastisk styrka inför framtiden då alla internets hemsidor är baserade på dessa språk.

Unity är en mycket populär och kraftfull spelmotor för spelutveckling till persondatorer, tablets, telefoner och diverse spelkonsoler. En spelmotor är en typ av mjukvara som hjälper till med delar av mekaniken i ett spel, gör det lättare att skapa spel på flera plattformar och kan stå för allt från grafik till interaktion mellan objekt i världen och datorstyrda spelare. 

Dagens introduktioner:

  • 10.15 - 10.45 går vi igenom grunderna i Scratch. Utveckla spel med Scratch, för alla åldrar som aldrig testat på programmering som vill lära sig själva eller sina barn.
  • 10.45 - 12.00 går vi igenom grunderna för HTML/CSS. 10+ år. Lär dig att komma igång och skapa din egna hemsida.
  • 13.00 - 15.00 lär dig grunderna i Unity. För dig 13.00+ år. Lär dig att utveckla spel.  

Frågor?

Titta in på vår FAQ eller kontakta oss på: 

 info@noxacademy.se

Övrig information

För att ett genomförande av en kurs skall vara möjligt krävs att det vid kursstart finns minst 10 anmälda. Vi förbehåller oss därmed rätten att ställa in kurser som har för lågt deltagarantal.