DN Hack Camp- Nybörjarkurser Sommaren 2018

Under veckorna 25-26 samt 32 är alla i åldrarna 10-16 välkomna att under en vecka testa på programmering och skapande med teknik för första gången tillsammans med andra med samma intresse!

Förkunskapskrav: inga

PRIS: 2950:-

Egen laptop medtages

Mat: Lunch och frukt ingår

När: mån-fre 9.00-15.00 (Undantag v.25 mån-tor p.g.a midsommar)
Var: Vecka 25 på Dagens Nyheter (Gjörwellsgatan 30), resterande veckor på Clarion Hotel Sign (Östra Järnvägsgatan 35)
Antal platser: 40

Fullbokat! V25

Boka V32

Fullbokat! V26

Gå till Fördjupningskurser


Vad kommer kursen innehålla?

Kursen kommer att börja med att alla får en chans att lära känna varandra genom teambuilding-övningar. Sedan kommer grunderna i Scratch-programmering att gemensamt att läras ut genom live-kodning som man själv får följa på sin egen dator. När alla känner sig trygga med Scratch så kommer man få jobba på egna projekt med stöd av handledarna. Dag två kommer man att få testa på att jobba med Soundtrap som är ett program som används för att skapa egen musik. I mitten av veckan kommer vi byta och jobba med att skapa egna hemsidor med HTML/CSS som är det universella sättet att skapa hemsidor från grunden! Sista dagen får man möjligheten att jobba med det språk man fann mest intressant samt avsluta tidigare projekt. 

Vad är Scratch, Soundtrap och HTML/CSS?

Scratch är ett visuellt programmeringsspråk som utvecklats av MIT för att yngre ska få möjlighet att lära sig programmering på ett avslappnat och kul sätt där det är enkelt att skapa spel och historier. Språket skrivs och körs på webben och spelen sparas på det konto man skapar på Scratch hemsida. Språket skrivs genom att man pusslar ihop kodbitar i rätt ordning och med rätt logik. 

Soundtrap är ett webbaserat program som används för att skapa egen digital musik och är ett kreativt verktyg för skapande med hjälp av teknik!

HTML och CSS är två språk som man använder för att skapa hemsidor. Att lära sig att utveckla med dessa språk är en fantastisk styrka inför framtiden då alla internets hemsidor är baserade på dessa språk.


Frågor?

Titta in på vår FAQ eller kontakta oss på: 

 info@noxacademy.se


Övrig information

För att ett genomförande av en kurs skall vara möjligt krävs att det vid kursstart finns minst 10 anmälda. Vi förbehåller oss därmed rätten att ställa in kurser som har för lågt deltagarantal.


Är kursen full? Skriv upp dig på reservlistan!

Namn på den som vill stå på reservplats *
Namn på den som vill stå på reservplats
Vilken vecka vill personen gå? *