DN Hack Camp - Påsklov

 

Testa på programmering och skapande med teknik tillsammans med andra med samma intresse! Under onsdag till fredag vecka 14 (den 4-6 april) är alla i åldrarna 10-16 år välkomna på Hack Camp. Det kommer att vara en nybörjarkurs för dem som vill testa på för första gången och en fördjupningskurs för dem som testat programmering tidigare.

 

PRIS: 1770:-

Egen laptop medtages

Mat: Lunch och frukt ingår

När: 4 - 6 April, 9.00-15.00
Var: Gjörwellsgatan 30, Stockholm
Antal platser: 30 nybörjare + 30 Fördjupning
Förkunskapskrav: Läs nedan

 (Vi rekommenderar att du använder en uppdaterad webbläsare då äldre webbläsare kan stöta på patrull) 

(Vi rekommenderar att du använder en uppdaterad webbläsare då äldre webbläsare kan stöta på patrull) 

 
 

Nybörjarkursen

Nybörjarkursen är till för dem som inte har testat på programmering förut och vill testa på att skapa med teknik för första gången! Här kommer vi att testa på programmeringsverktyget Scratch där vi programmerar egna spel på ett kreativt och visuellt sätt. Sedan kommer vi att testa på HTML och CSS för att lära oss lite om webbprogrammerandets värld och få en förståelse för hur hemsidorna vi dagligen använder fungerar och hur man skapar en egen.  Egen laptop medtages! 

 

Fördjupningskursen

Fördjupningskursen är till för dem som är nyfikna på att hugga tag i lite mer avancerad programmering och vill dyka ner i ett programmeringsspråk som idag används av såväl Google som Instagram - Python! Här kan det vara bra om man har jobbat lite med någon typ av programmering tidigare, t.ex. Scratch, eller känner att man är redo att ta sig an utmaningen med Python.  Vi kommer att inleda kursen genom att gå igenom grunderna i Python-programmering och sedan skapa egna program för att lösa kluriga och spännande problem. Egen laptop medtages!


Vad är Scratch och HTML/CSS?

Scratch är ett visuellt programmeringsspråk som utvecklats av MIT för att yngre ska få möjlighet att lära sig programmering på ett avslappnat och kul sätt där det är enkelt att skapa spel och historier. Språket skrivs och körs på webben och spelen sparas på det konto man skapar på scratch hemsida. Språket skrivs genom att man pusslar ihop kodbitar i rätt ordning och med rätt logik. 

HTML och CSS är två språk som man använder för att skapa hemsidor. Att lära sig att utveckla med dessa språk är en fantastisk styrka inför framtiden då alla internets hemsidor är baserade på dem.

Vad är Python? 

Python är ett mångsidigt språk med egenskaper från många olika programmeringsspråk/paradigmer. Python skapades med målet att det skulle vara lättare att lära än bl.a. Java men med precis samma logik och möjligheter. Python används idag i många olika syften och den stora mängden av bibliotek som ständigt växer öppnar upp för applicering i än fler områden. Ett fantastiskt första "klassiskt" programmeringsspråk att lära sig! 


Övrig information

För att ett genomförande av en kurs skall vara möjligt krävs att det vid kursstart finns minst 10 anmälda, vi förbehåller oss därmed rätten att ställa in kurser som har för lågt deltagarantal.


Frågor?

Titta in på vår FAQ eller kontakta oss på: 

 info@noxacademy.se


Är kursen du tänkte skriva upp dig på full? Reservlistan hittar du här!

Namn på person som vill gå *
Namn på person som vill gå
 
dn_logo.png