DN hack camp- påsklov 2019

 

Lär dig att programmera ett spel från grunden med spelmotorn GameMaker eller dyk ner i klassisk programmering med ett av världens största programmeringsspråk Python! Under Mån-Ons på påsklovet vecka 16 kommer vi hålla DN Hack Camp i DN Huset i Stockholm, läs med om kurserna, åldersbegränsningar och förkunskapskrav nedan!

 

PRIS:

1770:-

Mat:

Lunch och frukt ingår

När:

15 -17 April, kl. 9.00-15.00

Antal platser:


30 platser GameMaker, 30 platser Python

Var:

Gjörwellsgatan 30, Stockholm

Egen laptop medtages!

pink-square.png

Boka din plats här:

(Bokningen stödjer alla webbläsare förutom Internet Explorer)

Lägret är fullt! vi släpper dock sommarens läger inom kort, skriv upp dig på nyhetsbrevet för att få informationen först!

 

GameMaker

I den här kursen kommer man att få testa på spelutveckling med verktyget GameMaker Studio. GameMaker är en spelmotor som används för att bygga spel i två dimensioner och är ett effektivt sätt att börja lära sig grunderna i hur de flesta spelmotorer fungerar! Målet kommer att vara att skapa ett 2D spel á la klassisk arkad där man själv kommer att behöva skapa karaktärer och även programmera dem. Denna kurs är ett perfekt avstamp för de som vill ta ett första steg in i spelutvecklingsvärlden, men man får hålla tungan rätt i mun ibland då det är både grafik, programmering och design med i processen! Egen laptop medtages!

Åldersgräns:


GameMaker: 12år-16år

Förkunskapskrav:


GameMaker: Har jobbat i Scratch eller liknande programmeringsspråk

Python

Pythonkursen är till för dem som är nyfikna på att hugga tag i lite mer avancerad programmering och vill dyka ner i ett programmeringsspråk som idag används av såväl Google som Instagram - Python! Här kan det vara bra om man har jobbat lite med någon typ av programmering tidigare, t.ex. Scratch, eller känner att man är redo att ta sig an utmaningen med Python.  Vi kommer att inleda kursen genom att gå igenom grunderna i Python-programmering och sedan skapa egna program för att lösa kluriga och spännande problem. Egen laptop medtages!

Åldersgräns:


Python: 10-16år

Förkunskapskrav:


Python: Har tidigare jobbat i Scratch och/eller textbaserad kod så som HTML/CSS


Övrig information

För att ett genomförande av en kurs skall vara möjligt krävs att det vid kursstart finns minst 10 anmälda, vi förbehåller oss därmed rätten att ställa in kurser som har för lågt deltagarantal.


Frågor?

Titta in på vår FAQ eller kontakta oss på: 

 info@noxacademy.se


Är lägret fullt? Skriv upp dig på reservlistan!

Namn på deltagare som önskar stå på reservlista *
Namn på deltagare som önskar stå på reservlista
Deltagaren hoppas få plats på
 
 

I stolt samarbete med

 
dagens nyheter webb.jpg
Helio Logo Black.png